Lainaa ilman vakuuksia: Parhaat vakuudettomat lainat

Lainaa ilman vakuuksia joustavasti myös ilman takaajaa saat nyt ennätyshelposti netistä.

Lainaa ilman vakuuksiaTai oikeastaan asia on ollut näin jo vuosikaudet, sekä samoin myös osa kivijalkaisista pankeista on herännyt tarjoamaan vakuudetonta lainaa kaikille, ketkä he kelpuuttavat maksukykyisiksi asiakkaiksi.

Korkokin on pohjissa, sillä kilpailu on todella kovaa huolimatta Euribor-korkojen nousuta, joten myös nyt vakuudetonta lainaa saa halvalla.

Listassa vain parhaat ja valikoidut paikat, joilla on kaikilla hyväksyntä myöntää tai välittää luottoa Suomessa.

Kaikkia lainapalveluita valvoo tuttuun tapaan Finanssivalvonta ja nämä kaikki listatut kuuluvat Suomen Aluehallintoviraston luotonantorekisteriin (kuten laissa on määritetty).

Kaikki vakuudettomat lainat netistä

Vakuudettomat lainat ja kulutusluotot yleistyvät nyt myös kivijalkapankeissa. Verkossa tarjolla olevissa kaikissa lainoissa ei sinänsä ole mitään uutta, sillä lainapalvelut sekä puhtaasti netissä operoivat pankkiluvan alla toimivat palvelut eivät ole pyytänyt kuluttajalta vakuuksia lainaan.

Jotain poikkeusehtoja kuitenkin on, esimerkiksi jollain palveluilla voit hakea yksin vain tietyn suuruista lainaa ja mennessä portaita ylöspäin isompiin summiin, saat silti lainaa ilman vakuuksia, mutta yhteishakijan* kanssa.

*Yhteishakija tarkoittaa vain, että lainassa on päähakijan lisäksi toinen hakija, joka voi olla useimpien palveluiden kohdalla kuka tahansa palvelun vaatimat kriteerit täyttävä henkilö.

Hae edullisin laina ilman vakuuksia

Mistä voin olla varma, että laina, jonka olen ottamassa on halvin? Jos olet käynyt läpi tarjoukset, niin niiden pohjilta on aika helppo valita sopivin laina sekä korkojen kuin ehtojenkin puolesta. Tästä ei ole tehty sen vaikeampaa ja todellinen vuosikorko on lopulta lainan hinnan määrittäjä.

”Ei ole olemassa sitä halvinta lainaa ilman vakuuksia.” Sanonta, jolla ei ole pohjaa, koska aina joku tarjoaa lainan, jossa korkoprosentti on pienin – ja tämä on luonnolisesti se halvin.”

Edullisuus on myös osittain katsojan silmässä, tai ehkä ei niinkän edullisuus, vaan, onko laina yleensäkin sopiva.

Toisille on tärkeää, että lainaan saa mukaan lainaturvan tai jonkun vakuutuksen, jos työpaikalla on aistittavissa esim. IT-neuvotteluita lähitulevaisuudessa tai ilmassa on muita epävarmuustekijöitä.

Näissä tapauksissa kannattaa myös miettiä, että onko lainan hakeminen kannattavaa kyseisessä tilanteessa ollenkaan. Ja erityisesti, onko se aivan välttämätöntä.

Kun haen lainaa ilman vakuuksia ja takaajia, mitä tulee ottaa huomioon?

Silloin, kun lainan tarkoitus, määrä, maksuaika sekä lyhennyssuunnitelma on tarkoin kartoitettu, voit alkaa tuumasta toimeen. Nimittäin kilpailuttamaan lainojen korkoa. Tämä sama sääntö pätee ihan kaikissa lainoissa, vakuudeton laina, pankkilaina tai asuntolaina ja niin edelleen. Kilpailuttamisella voitat parhaan hinnan itsellesi, eikä se ole edes enää mikään rasite.

Huomioon kannattaa ottaa:

  • Lainan korko (nimelliskorko)
  • Eräpäivä ja sen siirtämismahdollisuus
  • Maksuvapaat kuukaudet
  • Lyhennysvapaat kuukaudet
  • Kokonaiskustannukset (todellinen vuosikorko)
  • Kuukausierä suhteessa omaan nettopalkkaan*

Kun haet lainaa ilman vakuuksia tai vakuudellista sellaista (sama pätee kaikkiin hankintoihin tai taloudellisiin päätöksiin), kannattaa ensin miinustaa nettopalkasta pakolliset kulut, kuten vuokra / asuntolainan lyhennys, laskut ja sitten tulevan lainan lyhennyksen määrä.

Näin voit kartoittaa, paljonko lopulta elämiseen jää rahaa. Taloutta ei kannata vetää turhin tiukille ainakaan pitkäksi aikaa, sillä se syö myös samalla omaa mielenterveyttä ja monia muita terveyden kannalta tärkeitä tekijöitä. Joskus laina on kuitenkin pakollinen ja sille ei voi mitään, mutta mikään Everyday -juttu se ei ole.

Kulutusluotto on usein myös vakuudeton

Kulutusluotto ilman vakuuksia tee minkäänlaista poikkeusta tässä. Ainoa poikkeus termi, muuten mitään eroa ei ole. Ominaisuuksissa, summissa, ehdoissa ja maksuajoissa on tietenkin palvelukohtaiset erot, mutta niin ne ovat tavallisessa kulutuslainassakin.

Termipuolen ei kannata antaa hämätä, sillä oikeastaan nykyään kaikki kuuluvat samaan kastiin lukuunomattamata muinaishistoriaan pian jääviä pikaluotto -palveluita.

Mistä pankista paras vakuudeton laina 2024?

Tähän ei löydy vastausta kuin ainoastaan kilpailuttamalla pankit, joka onnistuu helposti lainanvälittäjien kautta tai suoraan pankistasi. Kun haet lainaa ilman vakuuksia ja takaajia, ei kannata ontua ajattelumalliin, että lainan korko olisi suurempi, sillä sitä se ei itse sitä ole.

Vakuudettomat lainat vertailumielessä vakuudellisiin eivät ole koroiltaan sen korkeamp paitsi tapauksissa, jolloin lainasummat yltävät yli 100 000 euroon, jolloin puhutaankin jo asuntolainoista. Kokeile siis useampaa pankkia